We gebruiken cookies om je ervaring met onze website te verbeteren. Meer informatie.

Wordt je aangevallen?

Stand-by

Je zakelijke wereld digitaal
beschermd

Over CyberPeak

Bescherm je digitale wereld

Het cyberdomein ontwikkelt razendsnel. Daardoor lopen organisaties het risico last te ondervinden van (noodzakelijke) veranderingen en invloed van kwaadwillenden. Wij beschermen je organisatie tegen de steeds veranderende bedreigingen in het digitale landschap.

Wij zijn een flexibel verlengstuk van je organisatie waardoor wij de Cyber Security zo optimaal en kosten efficiënt in kunnen richten.

Betrouwbare en snelle ondersteuning
Toonaangevende expertise
Continue innovatie
Zakelijke oplossingen

Dreigingen in het digitale domein

Welke risico’s loopt je organisatie?

Vaak geautomatiseerde aanvallen, gericht op zwakten in je systemen. Cyberaanvallen zijn heel divers, specifiek en kunnen grote gevolgen hebben. CyberPeak helpt je organisatie wapenen tegen onzichtbare dreigingen.

Datalek

Datalekken ontstaan vaak door menselijk falen en zwakke beveiliging. Zowel grote organisaties als kleine ondernemers zijn doelwit, vooral in sectoren zoals financiële dienstverlening, zorg en openbaar bestuur. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) benadrukt het belang van 'passende technische en organisatorische maatregelen'.

DDoS aanval

Diverse vormen van Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen hebben elk hun unieke technische kenmerken. Desalniettemin hebben ze gemeen dat cybercriminelen een server of servergroep bestoken met enorme hoeveelheden data.

Hierdoor wordt de server tijdelijk offline gehaald of slecht bereikbaar, waardoor een website of online service vertraagd reageert of volledig ontoegankelijk wordt. Voor DDoS-aanvallen wordt vaak een netwerk van (gehackte) computers ingezet, bekend als een botnet.

Malware

Malware, een verkorte term voor 'kwaadaardige software', verwijst naar schadelijke programma's die ontworpen zijn om apparaten zoals laptops of routers te infecteren en schade te veroorzaken. Onder de noemer malware vallen verschillende vormen, waaronder virussen, wormen, trojans en spyware.

De impact van malware kan aanzienlijk zijn, variërend van het stelen van persoonlijke gegevens zoals creditcardinformatie tot het voorbereiden van grootschalige cyberaanvallen of het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot netwerken en systemen. Vaak blijft de installatie van malware onopgemerkt in de beginfase. Daarom is preventie van cruciaal belang om potentiële schade te voorkomen.

Phishing

Phishing-e-mails zijn ons allemaal wel bekend. Ze worden verstuurd onder valse voorwendselen, namens legitieme instellingen zoals providers, banken, de belastingdienst of incassobureaus.

In deze e-mails wordt vaak gevraagd om in te loggen of persoonlijke gegevens in te vullen. Het spijtige is dat deze e-mails niet legitiem zijn; het zijn misleidende pogingen van kwaadwillenden om toegang te krijgen tot jouw persoonsgegevens.

Brute-force attacks

Een brute-force aanval is een digitale aanval waarbij de aanvaller systematisch wachtwoorden en encryptiesleutels probeert totdat er één succesvol blijkt te zijn.

Deze methode kan theoretisch worden toegepast op allerlei soorten wachtwoorden en encryptiesleutels, en zelfs voor het ontdekken van verborgen webpagina's. Brute-force aanvallen richten zich vaak op de zwakste schakels. In het geval van wachtwoorden geldt dat langere wachtwoorden exponentieel moeilijker zijn te kraken.

Zero-day exploits

Het tijdig installeren van beveiligingsupdates is cruciaal om cybercriminelen buiten de deur te houden. Desondanks blijven zeroday-kwetsbaarheden een uitdaging. Zerodays zijn ongepatchte zwakke plekken in software, hardware of firmware, waardoor systemen kwetsbaar zijn voor geavanceerde aanvallen. Deze kwetsbaarheden, vaak pas bekend na de vrijgave van een patch door de softwareleverancier, kunnen leiden tot datadiefstal of andere kwaadaardige acties. Het minimaliseren van zeroday-risico's vereist proactief beveiligingsbeheer, zoals het monitoren van kwetsbaarheden en het snel implementeren van beveiligingsmaatregelen. Door deze maatregelen kan uw organisatie zich beter wapenen tegen potentiële dreigingen.

Voorkom Phishingaanvallen

Zonder DMARC blijft je domein kwetsbaar voor aanvallen van kwaadwillenden. Zij kunnen zich voordoen als legitieme afzenders en jou of jouw klanten misleiden. Klik hieronder om te zien of je domein kwetsbaar is.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen phishing-aanvallen?

Om jezelf te beschermen tegen phishing:

 • Gebruik sterke en unieke wachtwoorden voor verschillende accounts.
 • Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in waar mogelijk.
 • Blijf op de hoogte van de nieuwste phishing-methoden en deel deze kennis met anderen.
 • Installeer en houd antivirussoftware en andere beveiligingsmaatregelen up-to-date.
 • Wees altijd voorzichtig met het klikken op links en het openen van bijlagen in e-mails van onbekende bronnen.
Welke soorten phishing zijn er?

Er zijn verschillende soorten phishing, waaronder:

 • E-mail phishing: De meest voorkomende vorm waarbij aanvallers e-mails sturen met schadelijke links of bijlagen.
 • Spear phishing: Gericht op specifieke individuen of organisaties met gepersonaliseerde berichten.
 • Whaling: Gericht op hooggeplaatste personen zoals CEO's om gevoelige bedrijfsinformatie te verkrijgen.
 • Smishing: Phishing via sms-berichten.
 • Vishing: Phishing via telefoongesprekken.
Wat moet ik doen als ik een phishing e-mail ontvang?

Als je een verdachte e-mail ontvangt:

 • Klik niet op links en download geen bijlagen.
 • Verwijder de e-mail onmiddellijk.
 • Meld de e-mail aan je IT-afdeling als je voor een bedrijf werkt of aan de betreffende dienstverlener (bijvoorbeeld je bank of e-mailprovider).
 • Controleer de authenticiteit van de communicatie door rechtstreeks contact op te nemen met de organisatie via hun officiële website of telefoonnummer.

Hoe herken ik een phishing e-mail?

Phishing e-mails kunnen moeilijk te herkennen zijn, maar er zijn enkele veelvoorkomende tekenen:

 • Onverwachte verzoeken om persoonlijke informatie.
 • Spoed of dreigende taal die je onder druk zet om snel te reageren.
 • Vage aanhef, zoals "Geachte klant" in plaats van je naam.
 • Onbekende of onbetrouwbare afzenderadressen.
 • Links die naar een andere URL leiden dan aangegeven​
Wat is phishing?

Phishing is een type cyberaanval waarbij criminelen zich voordoen als legitieme organisaties om gevoelige informatie zoals gebruikersnamen, wachtwoorden, en creditcardgegevens te stelen. Ze doen dit vaak via e-mails, sms-berichten of nepwebsites die eruitzien als betrouwbare bronnen.

Hulp nodig?

Ik help je graag op weg.
Jan Willem
Cyber consultant
Giant Group
Frank Agricola - IT Manager
Sinds een jaar zijn we overgestapt naar CyberPeak, mijn gevoel hierbij kan ik het beste omschrijven als ‘wat een verademing´ Korte lijnen, heldere communicatie, vlotte service en no-nonsense mentaliteit, iets wat tegenwoordig zeker niet meer vanzelfsprekend is, zeker niet in deze branche. Afspraken worden nagekomen en er wordt meegedacht, ik kan het iedereen aanbevelen!
Hendrix Genetics
Harry Geurts - Contract Manager
Wij hebben CyberPeak gekozen vanwege hun toegewijde specialisten en pragmatische aanpak. Co-Managed is hun kracht: strategie en omgevingsbeheer in samenwerking, met behoud van interne controle. Het constante team van CyberPeak versterkt onze Cyber Security, wat onmisbaar is voor onze organisatie. We geloven sterk in hun aanpak, die onze interne capaciteiten aanvult en ons beveiligingslandschap optimaal houdt in een snel veranderende Cyber omgeving.
The Brand Men
Norman Heuvelmans - Design Lead
De heren van CyberPeak hebben ervoor gezorgd dat ons bedrijf op en top beschermd is tegen digitale bedreigingen. Dat maakt ons een nog betrouwbaardere partner voor onze opdrachtgevers. CyberPeak heeft in het proces de lead genomen, zodat wij ons kunnen blijven focussen op onze werkzaamheden.
Royal Cosun
Raymond Poede - Architect Security Centre
Cosun heeft CyberPeak gekozen als Security partner omdat zij het vermogen hebben om incidenten snel en efficiënt te verhelpen. Wij zien CyberPeak als een verlengstuk van onze IT-organisatie. Flexibiliteit, korte lijnen en snel kunnen schakelen zijn kernwoorden die bij CyberPeak horen. Zij luisteren naar de behoefte, denken mee en leveren goed advies. CyberPeak biedt kennis, expertise en kijkt verder dan de stip aan de horizon.